saltsa
santorini
από: www.saltsa.gr
Φρέσκα υλικά της Σαντορινιάς γης και της θάλασσας παντρεύονται εμπνευσμένα στα πιάτα του για να σας ταξιδέψουν γευστικά.
Η εναλλαγή στο μενού, τα πιάτα ημέρας αλλά και οι τιμές κεντρίζουν το ενδιαφέρον για συχνές επισκέψεις.
Επισκέψεις που ξεκινούν με χειροποίητο ψωμί της ώρας με γεύση κάπαρης, ελιάς ή τομάτας, συνεχίζουν με δροσερές νόστιμες σαλάτες σε πιάτα ψαρικών ή κρεάτων που μιλούν στον ουρανίσκο και καταλήγουν σε θεϊκά γλυκά που κανένας δεν τους αντιστέκεται.
Ακόμη και ο χώρος αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για το νησί. Τον επιμελήθηκε η Δάφνη Καλογιάννη που με την εμπειρία της και τις γνώσεις της μεταμόρφωσε μια απλή βεράντα σε τόπο χαλάρωσης που σε συνδυασμό με την απόλαυση της γεύσης θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε εκεί μόνο για φαγητό.
Μια βεράντα με θέα, στρωμένη με παλιά πλακάκια, φινετσάτα έπιπλα επιλεγμένα προσεκτικά και ένας κήπος με ελιές και μυρωδικά φυτά, σας περιμένουν να δοκιμάσετε απλές ελληνικές γεύσεις με άποψη...
«Το μεράκι της μαγειρικής ήταν δεδομένο. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από χρόνια στην Αθήνα, όταν αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου, τη Λίλιαν, και τα τρία παιδιά μας να μετακινηθούμε στο νησί. Η ιδέα ωρίμασε όταν βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος.
Την μετατροπή του σ' αυτό που είναι σήμερα την εμπιστεύτηκα στην Δάφνη που σε συνεργασία με τη Λίλιαν έστησαν ακριβώς αυτό που είχαμε φανταστεί. Ένα μέρος μαγειρικής έμπνευσης για μένα και γαστρονομικής απόλαυσης για τους καλεσμένους μας»
Δημήτρης Λαζάρου
santorini
από: www.saltsa.gr
ελληνικές γεύσεις με άποψη...
Με την πεποίθηση ότι η Σαντορίνη είναι gourmet προορισμός και μετά από μακροχρόνια διαδρομή στις κουζίνες των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας (Βαρούλκο, Αριστερά-Δεξιά) και των μεγαλυτέρων ξενοδοχείων της Σαντορίνης (Κατοικίες, Tsitouras Collection), ο Δημήτρης Λαζάρου δημιούργησε για πρώτη φορά στο νησί τη δική του γαστρονομική πρόταση, στα Φηρά.Φρέσκα υλικά της Σαντορινιάς γης και της θάλασσας παντρεύονται εμπνευσμένα στα πιάτα του για να σας ταξιδέψουν γευστικά.
Η εναλλαγή στο μενού, τα πιάτα ημέρας αλλά και οι τιμές κεντρίζουν το ενδιαφέρον για συχνές επισκέψεις.
Επισκέψεις που ξεκινούν με χειροποίητο ψωμί της ώρας με γεύση κάπαρης, ελιάς ή τομάτας, συνεχίζουν με δροσερές νόστιμες σαλάτες σε πιάτα ψαρικών ή κρεάτων που μιλούν στον ουρανίσκο και καταλήγουν σε θεϊκά γλυκά που κανένας δεν τους αντιστέκεται.
Ακόμη και ο χώρος αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για το νησί. Τον επιμελήθηκε η Δάφνη Καλογιάννη που με την εμπειρία της και τις γνώσεις της μεταμόρφωσε μια απλή βεράντα σε τόπο χαλάρωσης που σε συνδυασμό με την απόλαυση της γεύσης θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε εκεί μόνο για φαγητό.
Μια βεράντα με θέα, στρωμένη με παλιά πλακάκια, φινετσάτα έπιπλα επιλεγμένα προσεκτικά και ένας κήπος με ελιές και μυρωδικά φυτά, σας περιμένουν να δοκιμάσετε απλές ελληνικές γεύσεις με άποψη...
«Το μεράκι της μαγειρικής ήταν δεδομένο. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από χρόνια στην Αθήνα, όταν αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου, τη Λίλιαν, και τα τρία παιδιά μας να μετακινηθούμε στο νησί. Η ιδέα ωρίμασε όταν βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος.
Την μετατροπή του σ' αυτό που είναι σήμερα την εμπιστεύτηκα στην Δάφνη που σε συνεργασία με τη Λίλιαν έστησαν ακριβώς αυτό που είχαμε φανταστεί. Ένα μέρος μαγειρικής έμπνευσης για μένα και γαστρονομικής απόλαυσης για τους καλεσμένους μας»
Δημήτρης Λαζάρου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου