Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ελληνικές γεύσεις με άποψη...

saltsa
santorini


από: www.saltsa.gr

ελληνικές γεύσεις με άποψη...

Με την πεποίθηση ότι η Σαντορίνη είναι gourmet προορισμός και μετά από μακροχρόνια διαδρομή στις κουζίνες των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας (Βαρούλκο, Αριστερά-Δεξιά) και των μεγαλυτέρων ξενοδοχείων της Σαντορίνης (Κατοικίες, Tsitouras Collection), ο Δημήτρης Λαζάρου δημιούργησε για πρώτη φορά στο νησί τη δική του γαστρονομική πρόταση, στα Φηρά.

Φρέσκα υλικά της Σαντορινιάς γης και της θάλασσας παντρεύονται εμπνευσμένα στα πιάτα του για να σας ταξιδέψουν γευστικά.
Η εναλλαγή στο μενού, τα πιάτα ημέρας αλλά και οι τιμές κεντρίζουν το ενδιαφέρον για συχνές επισκέψεις.

Επισκέψεις που ξεκινούν με χειροποίητο ψωμί της ώρας με γεύση κάπαρης, ελιάς ή τομάτας, συνεχίζουν με δροσερές νόστιμες σαλάτες σε πιάτα ψαρικών ή κρεάτων που μιλούν στον ουρανίσκο και καταλήγουν σε θεϊκά γλυκά που κανένας δεν τους αντιστέκεται.
Ακόμη και ο χώρος αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για το νησί. Τον επιμελήθηκε η Δάφνη Καλογιάννη που με την εμπειρία της και τις γνώσεις της μεταμόρφωσε μια απλή βεράντα σε τόπο χαλάρωσης που σε συνδυασμό με την απόλαυση της γεύσης θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε εκεί μόνο για φαγητό.

Μια βεράντα με θέα, στρωμένη με παλιά πλακάκια, φινετσάτα έπιπλα επιλεγμένα προσεκτικά και ένας κήπος με ελιές και μυρωδικά φυτά, σας περιμένουν να δοκιμάσετε απλές ελληνικές γεύσεις με άποψη...

«Το μεράκι της μαγειρικής ήταν δεδομένο. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από χρόνια στην Αθήνα, όταν αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου, τη Λίλιαν, και τα τρία παιδιά μας να μετακινηθούμε στο νησί. Η ιδέα ωρίμασε όταν βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος.
Την μετατροπή του σ' αυτό που είναι σήμερα την εμπιστεύτηκα στην Δάφνη που σε συνεργασία με τη Λίλιαν έστησαν ακριβώς αυτό που είχαμε φανταστεί. Ένα μέρος μαγειρικής έμπνευσης για μένα και γαστρονομικής απόλαυσης για τους καλεσμένους μας»
Δημήτρης Λαζάρου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΔΕΚΑΡΑΚΙ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΔΕΚΑΡΑΚΙ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΑΣΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ! Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2013. Το Δεκαράκι, το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο που αποτελεί προϊόν απόσταξης αποκλειστικά της ποικιλίας Μοσχάτο Τυρνάβου, είναι πλέον εδώ για όλους τους λάτρεις των παραδοσιακών ελληνικών αποσταγμάτων και της γνήσιαςαπόλαυσης που αυτά προσφέρουν! Το Δεκαράκι «γεννήθηκε» στον Τύρναβο και έχει όλη την αυθεντικότητα και την παράδοση του τόπου κλεισμένη μέσα στο μπουκάλι του. Τύρναβος και τσίπουρο δεν θεωρούνται τυχαία έννοιες ταυτόσημες: Χάρη στη μακραίωνη παράδοση η οποία διατηρείται αναλλοίωτη στους αιώνες και περνά από γενιά σε γενιά, ο Τύρναβος αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλεκτού τσίπουρου και το «Τσίπουρο Τυρνάβου» αποτελεί Γεωγραφική Ένδειξη αναγνωρισμένη και προστατευόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βασικό «μυστικό» της φήμης του τσίπουρου Τυρνάβου, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στη μοναδική ταυτότητα και ανώτερη ποιότητά του, αποτελεί η...

Λαδόκολλα Αστροφεγγιά (Με γεύσεις Πυξαριάς)

Λαδόκολλα Αστροφεγγιά (Με γεύσεις Πυξαριάς) Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών. Η κύρια διακόσμηση μας σε συνδυασμό με τα Χριστουγεννιάτικα συνθέτουν μια ατμόσφαιρα γεμάτη γιορτινή διάθεση! Ελάτε λοιπόν, να μετρήσουμε μαζί αντίστροφα και φέτος για το 2019. # ΛαδόκολλαΑστροφεγγιά # ΜιαΕίναιΗΛαδόκολλα

Callicounis Distillery: Ούζο, Μαστίχα, Ρακόμελο, Βότκα, Μπραντυ ...

Προφίλ Το 1850 ο Γ.Καλλικούνης ιδρύει στην Καλαμάτα το πρώτο ατμοκίνητο «Πνευματοποιείο» εξοπλισμένο με τα καλύτερα μηχανήματα της εποχής . Με σπουδές Χημείας στην Τεργέστη και συνδυάζοντας με φαντασία και γνώση μια μεγάλη ποικιλία αρωματικών φυτών , φρούτων και ριζών από την πλούσια φύση της Νότιας Ελλάδας επιτυγχάνει την δημιουργία μιας μεγάλης σειράς Λικερ και Αποσταγμάτων με πρωτόγνωρες υπέροχες γεύσεις και λεπτά αρώματα . Τα παραγόμενα Αποστάγματα και Εκχυλίσματα είναι η αρωματική και γευστική καρδιά των διαφόρων ποτών ( aperitifs , digestives , bitters , liqueurs ) που παράγονται από την Ποτοποιία. Και τόσο μεγάλωσε η φήμη της ποτοποιίας ώστε ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Α κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Καλαμάτα το 1905 επισκέπτεται το Εργοστάσιο της Εταιρείας και απονέμει στον Ν.Καλλικούνη τον αργυρό Σταυρό του Ιππότη του Σωτήρος για την προσφορά του στην Ελληνική Βιομηχανία ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ    ΟΥΖΟ    ΤΣΙΠΟΥΡΟ  ...